Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje pomocy w wyborze telefonu, Niestety, jestem z ery, gdzie telefony służyły tylko do dzwonienia, czy sms'owania, a największy bajerek stanowiła możliwość wysyłania MMS'ów, czy gra wężyk.

Nie znam się na tych wszystkich androidach, smartfonach i ich opcjach, dlatego też liczę na jakąś pomoc w wyborze najlepszego ewentualnie naprowadzenie mnie, na jakie funkcje powinnam zwracać uwagę.

Potrzebuje telefonu, który:

- Ma dostęp do portali społecznościowych (fb, yt, twitter etc)

- Posiada wi-fi, bluetooth

- Dość duży ekran, umożliwiający bezproblemowo przeglądanie interenetu

- Dość szybkie "łącze internetowe", czyli w sytuacji, kiedy nie mam dostępu do wi-fi, bym nie musiała czekać kilkanaście minut na załadowanie strony. (priorytet!)

- Klawiatura dotykowa (qwerty jest dla mnie niewygodna)

- Możliwość odtwarzania różnych plików muzycznych, jak i filmowych, graficznych

- po namowach znajomych powinien miec system androida .

- Dzwoni :D

Telefon ma mi służyć przede wszystkim w pracy, gdzie czasami potrzebuje szybkiego dostępu do jakiejś strony internetowej, fb, maila.

Proszę o jakieś propozycje, oczywiście cenowo takie, bym  nie zbankrutowała :)

Opublikowano

Praktycznie każdy telefon cechuje to samo, jedynie różnią się procesorami, ramami, pamięciami, wyświetlaczem oraz wersją androida. Wszystkie obecnie telefony są produkowane w technologi 3g+ więc z internetem nie będzie problemu.

LG P880 będzie dobrym rozwiązaniem, ew. możesz celować w SGS2/3

Opublikowano

A co powiecie o lg swift l3 II e430? Ostatnio myślałam nad zakupem, ze względu na niską cenę i naprawdę dobre opinie, ale boje się, że ta niska cena niesie za sobą słabą jakość.

Jeśli mówisz o takim ekranie to polecam Ci Sony WT19I, aparat 5mp, ram 500mb, android 4.0.4, jednordzeniowy 1ghz, a używkę dostaniesz do 300zł na allegro.

Opublikowano

Jeśli mówisz o takim ekranie to polecam Ci Sony WT19I, aparat 5mp, ram 500mb, android 4.0.4, jednordzeniowy 1ghz, a używkę dostaniesz do 300zł na allegro.

Nie kupuje używek, jeśli chodzi o tego typu sprzęty :) Czy on spokojnie sprosta moim kryteriom, które wyżej wypisałam?
Opublikowano

Nie kupuje używek, jeśli chodzi o tego typu sprzęty :) Czy on spokojnie sprosta moim kryteriom, które wyżej wypisałam?

Tak, jeśli tylko ekran Ci pasuje, to tak. Ale uwierz mi, że warto się do używek przekonać, nawet 50% taniej, a stan jak nówka. Jedynie co Ci podpowiem to appka facebooka na każdym telefonie laguje.

Opublikowano

Jedynie co Ci podpowiem to appka facebooka na każdym telefonie laguje.

Jak się ma 1 rdzeniowy proc w telefonie to tak jest... 

na moim chińskim gównianym fonie za 200zł (fon zastępczy) mało która aplikacja zacina, jedynie te "lepsze" gry. Apka facebook, jak i messenger, działa normalnie. 

Oraz na SGS2, także działał normalnie.

chyba że chodzi Ci o ładowanie zdjęć, które właśnie tak ma wyglądać, żeby aplikacja zjadała mniej internetu.

tekst > zdjęcie > film

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Tak, jeśli tylko ekran Ci pasuje, to tak. Ale uwierz mi, że warto się do używek przekonać, nawet 50% taniej, a stan jak nówka. Jedynie co Ci podpowiem to appka facebooka na każdym telefonie laguje.

Taaaa, używki... Raz się skusiłam bo niby nówka, ledwo co używana, żadnych śladów użytkowania... Rozjebał się po 3dniach po czym dowiedziałam się, że nie ma nawet sensu naprawiać bo po jakimś czasie użytkowania i tak się zjebie.

@ Mogę polecić xperie U. Spełnia Twoje oczekiwania. Sama mam go rok już prawie i spisuje się świetnie. + bardzo tani.

Jedyny minus to mało pamięci jednak mi się jakoś udało pomieścić na nim bardzo wiele rzeczy.

A dodatkowy bonus to pasek, który się podświetla i którym możesz manipulować np. jak masz smsa to świeci na czerwono oraz dolny panel, który można wymieniać.

Opublikowano

Mimo tego że oczekujesz androida polecam ci iPhone 5. Jeżeli android konieczny to samsung galaxy s3 będzie odpowiedni.
Dla mnie jednak iOS>android

@Edit
sory, nie doczytałem przedziału cenowego.
Mogę ci polecić Sony Xperia J. Mój znajomy ostatnio wyrwał za około 400zł.

Ten Huawei wydaje się dobry, jednak ja bym sam nie kupił. Nie wiem czemu, nie mam zaufania do tej marki. Dlatego na twoim miejscu kupiłbym tego sony, o którym napisałem.
Ta niechęć może być błędna, więc nie bierz tego do siebie.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Całkiem dobry, jednak ja podtrzymuje, ze świetnym wyborem będzIe Galaxy Trend Plus, sam posiadam, nawet te mocniejsze gry uciąga, żadnych lagów,

mega dobry ekran jak na ten przedział cenowy oraz mieści się nawet w cenie, polecam.

Opublikowano

Co do Huaweia to go mam teraz i myślę że jest dobry nie zacina sie tak bardzo chyba że jakieś gierki się pościąga ale internet całkiem dobrze chodzi sądzę że jest dobry :3

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Zamówiłam sobie tego y300, w razie czego mam możliwość zwrotu, więc pomyśle nad tymi innymi propozycjami, co napisaliście.

Bardzo dziękuje za tak liczną pomoc, plusiki nadane, a temacik na chwilę obecna zamykam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...